Inloggen

Kachels/Verwarming in het Philips Stadion


Het Philips Stadion was een van de weinige stadions in Nederland die beschikt over gasheaters. Helaas is uit de jaarlijkse keuring gebleken dat de veiligheid van het verwarmingssysteem niet meer kan worden gegarandeerd, ook vergt het vervangen van de totale installatie een enorme investering. De gemeente Eindhoven is daarnaast voornemens om vanaf 2023 alle gasheaters in het centrum te verbieden. Gelet op deze nieuwe regelgeving, de oplopende gastarieven én het belang van duurzaamheid, is het plaatsen van een nieuw verwarmingssysteem simpelweg niet voldoende rendabel. Hierdoor zijn we genoodzaakt om alle heaters te vervangen of te besluiten te stoppen met het gebruik ervan.

Waarom gaat PSV niet over op elektrische kachels? 
Het verwarmingssysteem is bevestigd aan de nok van het Philips Stadion. Elektrische kachels hebben niet voldoende capaciteit om de afstand tot het publiek te overbruggen en zo voor voldoende verwarming te zorgen.

Worden supporters gecompenseerd voor geen verwarmde plek? 
Supporters worden niet gecompenseerd voor het verwijderen van de gaskachels. Het verwarmingssysteem is door de club aangeboden als extra vorm van comfort tijdens wedstrijden.

Wat levert het PSV financieel op om de kachels niet meer te laten draaien? 
Uit de jaarlijkse keuring is gebleken dat de veiligheid van het verwarmingssysteem niet meer kan worden gegarandeerd. Als PSV de tribunes wil blijven verwarmen middels de installatie, betekent dit dat het volledige verwarmingssysteem vervangen moet worden. Dit vergt een enorme investering. De gemeente Eindhoven is daarnaast voornemens om vanaf 2023 alle gasheaters in het centrum van de stad te verbieden. Mocht dit daadwerkelijk gebeuren, dekken de kosten de baten helaas niet. Dit alles maakt dat het vervangen van het verwarmingssysteem niet voldoende rendabel is.

Als de kachels mede uit veiligheidsredenen worden verwijderd, waarom heeft PSV de kachels dan niet eerder verwijderd? 
Na recente inspectie is gebleken dat de veiligheid van de gaskachels niet langer gegarandeerd kan worden. Deze inspectie vindt ieder jaar plaats, voordat de kachels worden aangestoken.